1. یونیک دنتال
  2. خدمات
  3. عصب کشی دندان

عصب کشی دندان

برای مشاوره و ارسال عکس میتوانید با شماره زیر از طریق واتس آپ در ارتباط باشید 09355293223

در عصب کشی دندان بافت‌های آسیب دیده بخش داخلی و نرم دندان (پالپ دندان) درمان می‌شود. از آنجا که در داخل پالپ دندان، اعصاب و بافت‌های حساسی وجود دارد، آسیب رسیدن به این بافت‌ها می‌تواند درد بسیار آزار دهنده‌ای را به وجود بیاورد.

عصب کِشی، عصب کُشی یا درمان ریشه؟

کمی دقیق‌تر به روند این درمان که نگاه کنیم شاید هر سه این عبارات درست باشند؛ از آنجا که در طی این پروسه، اقدام به خارج کردن بافت‌ها و عصب‌های آسیب دیده از داخل پالپ دندان میشود‌، این درمان را عصب کِشی می‌نامند؛ از سویی دیگر نیز از آنجا که بافت‌های حساس دندان بعد از اتمام روند درمان، دیگر اعصاب دندان کارایی خود را از دست می‌دهند با نام عصب کُشی دندان نیز شناخته می‌شود. به هر ترتیب شاید بهترین اصطلاحی که می‌توان به کار برد درمان ریشه دندان باشد.

آیا عصب کشی مجدد دندان امکان پذیر است ؟

اگر عصب کشی با استفاده از مواد نامرغوب و توسط یک فرد بی تجربه صورت گیرد قطعا درمان موفقیت آمیزی نبوده و ممکن است پس از درمان مجبور شوید دوباره عصب کشی کنید.
در برخی موارد ممکن است درمان با موفقیت انجام شود ولی مراقبت های بعد از درمان به خوبی انجام نگیرد به همین دلیل دندان عصب کشی شده دچار عفونت می شود و نیاز به درمان مجدد دارد.

عصب کشی دندان چقدر طول می‌کشد؟

عصب کشی دندان ممکن است بین 1 تا 3 جلسه طول بکشد. در واقع میزان عفونت و آسیب ریشه دندان مشخص می‌کند که عصب کشی به چند جلسه زمان نیاز دارد. در صورتی که آسیب پالپ دندان سطحی باشد، درمان ریشه در یک جلسه به اتمام می‌رسد. از سویی دیگر در صورتی که سطح آسیب دیده پالپ دندانی وسیع‌تر باشد و کانال‌های بیشتری در ریشه دندان دچار عفونت شده باشد، نیاز به جلسات بیشتری برای عصب کشی دندان وجود دارد.

مراحل عصب کشی دندان

عصب کشی دندان در هر فرد و دندان متفاوت است و باید نسبت به شدت آسیب دیدگی ریشه دندان، درمان انجام شود. به طور کلی مراحلی که برای درمان ریشه دندان طی می‌شود را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

1. معاینه و بی حسی دندان

ابتدا معاینات اولیه صورت می‌گیرد و پس از تایید آن که بیمار نیاز به درمان عصب کشی دندان دارد، دندان مورد نظر بیحس میشود.
2. برداشتن قسمت از بین رفته دندان
در این قسمت بافت‌های عفونی و آسیب دیده دندان برداشته می‌شود، در مرحله بعد باید پالپوتومی انجام دهند. پالیوتومی یعنی سوراخ کردن سقف پالپ این کار باعث جاری شدن خون داخل پالپ شده که فشار داخل را کمتر می‌کند در نتیجه درد بیمار کاهش پیدا می‌کند.

3. تمیز کردن دندان و مصرف آنتی بیوتیک

بعد از برداشتن بافت‌های آسیب دیده ریشه دندان برای آنکه هیچ میکروبی درون آن باقی نماند دندانپزشک درون کانال‌های دندان را شستشو می‌دهد. بعد از آن که با آب و مواد ضد عفونی درون کانال ریشه به خوبی شستشو داده شد باید فضای خالی به وجود آمده در دندان را به شکل اولیه آن در آورد.

4. پر کردن کانال ایجاد شده در دندان

پر کردن کانال ریشه جهت جلوگیری از نفوذ دوباره عفونت به داخل کانال‌های ریشه دندان بسیار اهمیت دارد.

5. روکش دندان

در اغلب موارد، بعد از عصب کشی دندان، باید روکش دندان انجام شود در غیر صورت احتمال شکستگی و آسیب‌های بعدی به دندان بسیار افزایش پیدا می‌کند.

عوارض عصب کشی دندان

عصب کشی و درمان ریشه نیز همانند هر روش دیگر درمانی دارای یک سری معایب و عوارضی است که هر بیمار باید به طور کامل از آن ها مطمعن باشد و در انتخاب روش درمانی خود دقت کند. در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از این موارد برایتان توضیح دهیم.
احتمال شکستن دندان عصب کشی شده
به این دلیل که دندان در عمل عصب کشی تضعیف شده و قدرت سابق را ندارد امکان شکستن آن نیز وجود دارد. یکی از راه های پیشگیری از این مورد استفاده از روکش های دندانی است که قدرت حفظ دندان را بالا میبرند.

ایجاد عفونت در لثه

زمانی که دندانپزشک برای درمان ریشه کانال ها را باز میکند هوا به درون آن ها جریان می یابد و ممکن است در این حین میکروب ها نیز به کانال ها نفوذ کنند با اینکه با استفاده از آنتی بیوتیک میتوان تا حد بسیار زیادی از عفونت دندان پیشگیری کرد ولی این خطر نیز شما را همچنان تهدید میکند و امکان عفونت وجود دارد.

مراقبت های لازم بعد از عصب کشی دندان چیست ؟

بعد از هر درمانی باید مراقبت های لازم صورت گیرد تا در تثبیت درمان هیچ خللی به وجود نیاید. در سمتی که دندان عصب کشی شده است نباید غذا بجوید و بر روی آن فشار وارد کنید زیرا تا اتمام دوره نقاهت دندان ها بسیار شکننده هستند و احتمال شکسته شدن آن ها وجود دارد. رعایت بهداشت دندان می تواند از عفونت دوباره دندان جلوگیری کند. پس استفاده از نخ دندان و مسواک زدن را فراموش نکنید.

عمر دندان هایی که عصب کشی شده اند همانند دندان های طبیعی هستند و نگرانی بابت از بین رفتن دندان ها نباید داشته باشید.

هزینه عصب کشی دندان چقدر است ؟

هزینه عصب کشی دندان بسته به نوع مواد استفاده شده برای عصب کشی و روکش دندان و تعداد کانالهای دندان متفاوت است.


به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری این مقاله

به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید