1. یونیک دنتال
  2. خدمات
  3. روکش دندان

روکش دندان

برای مشاوره و ارسال عکس میتوانید با شماره زیر از طریق واتس آپ در ارتباط باشید 09355293223

روکش دندان (Dental Crown) تاج سفید رنگی است که دقیقا همانند دندان اصلی است و در مواردی استفاده می شود که قسمت زیادی از دندان، آسیب دیده یا از بین رفته است. در این شرایط روکشی متناسب با باقیمانده دندان ساخته می شود و بر روی دندان اصلی چسبانده می شود و البته به غیر از ترمیم کاربرد زیبایی هم دارد.

انواع روکش دندان

1- روکش های تمام فلزی

گاهی برای ساخت روکش از فلزات مختلفی همچون نیکل، طلا، کروم یا پالادیوم استفاده می شود. بسته به نوع فلز به کار رفته، ممکن است روکش به رنگ نقره ای، زرد یا سفید باشد. روکش های فلزی بیشتر در دندان های عقبی به کارمی روند. زیرا این روکش ها استحکام بیشتری دارند و برای دندان های عقب که بیشتر تحت فشار و سایش هستند بهترین گزینه است.

2- روکش های تمام سرامیکی

روکش هایی که تماما از سرامیک ساخته می شوند، به لحاظ استحکام و قدرت نسبت به روکش های تمام فلزی ضعیف تر هستند اما نسبت به آنها زیباتر و طبیعی ترند و کاملا مانند دندان طبیعی هستند. روکش های زیرکونیا از نوع روکش های تمام سرامیک است.

3- روکش فلز – سرامیک (PFM)

در روکش فلز – سرامیک ترکیبی از فلز و سرامیک وجود دارد به این صورت که هسته روکش از جنس فلز بوده و با لایه ای از سرامیک آن را پوشش می دهد و به همین دلیل است که به این روکش ها به اختصار PFM (سرامیک جوش خورده به فلز) نیز گفته می شود.
این ترکیب فلز و سرامیک سبب می شود که به علت وجود فلز، روکش تولید شده استقامت بیشتری را نسبت به یک روکش تمام سرامیک دارا باشد و هم چنین پوشش سرامیکی باعث می شود ظاهر زیباتری را نسبت به روکش های تمام فلز داشته باشیم.
درنتیجه مقاومت روکش های PFM از روکش های تمام فلز کمتر و از روکش های تمام سرامیک بیشتر است و برخلاف روکش های سرامیکی کمتر احتمال دارد دچار شکستگی شوند.

روکش های فلز – سرامیک به دلیل اسکلت فلزی که دارند به لحاظ تناژ رنگی، هماهنگی و شفافیت کمتری را نسبت به روکش های سرامیکی دارند در نتیجه ممکن است کاملا شبیه دندان های طبیعی نباشند.

در چه مواردی از روکش استفاده می کنیم؟

• تاج برای دندان ایمپلنت شده.
• دندان عصب کشی یا پر شده.
• ترمیم دندان پوسیده و فرسوده.
• حفاظت از دندان شکسته یا ترک خورده.
• در مواردی که دندان ها بد رنگ هستند.

مراحل انجام روکش دندان

پروسه روکش دندان ممکن است دو یا سه جلسه زمان نیاز داشته باشد:
• در جلسه اول دندانی که قرار است روکش شود معاینه شده و از آن دندان و استخوان های کناری آن عکس گرفته می شود تا شرایط آن به دقت بررسی شود در اینجا اگر ریشه دندان پوسیده یا عفونی شده تحت درمان قرار می گیرد. در غیر این صورت دندان مورد نظر با توجه به اندازه ضخامت روکش انتخابی تراشیده می شود.
• دندان تراشیده شده قالب گیری می شود.
• با توجه به رنگ دندان های مجاور آن، رنگ روکش انتخاب می شود.
• قالب تهیه شده به لابراتور جهت ساخت قالب منتقل می شود.
• در جلسه دوم یک قالب فلزی برای تست اندازه و رنگ روی دندان گذاشته می شود. در صورتی که قالب فلزی کاملا هم اندازه دندان بود که با چسب مخصوص روی دندان قرار می گیرد و کار تمام می شود.

طول عمر و ماندگاری روکش دندان چقدر است؟

روکش ها با توجه به نوع و جنس موادی که در فرآیند تولید آنها به کار گرفته می شود ماندگاری و طول عمر متفاوتی دارند.
به طور متوسط طول عمر روکش دندان بین 5 تا 15 سال است. البته این زمان با توجه به میزان سلامت دندان زیر آن و میزان مراقبت هایی که انجام می دهید متغیر است. روکش ها هم مانند دندان معمولی به مراقبت و رعایت بهداشت دهان نیاز دارند. اگر به طور مرتب مسواک بزنید و از مصرف چیزهایی که باعث خرابی و آسیب دندان ها می شود پرهیز کنید ( مانند مواد قندی و دخانیات) قطعا ماندگاری و دوام آنها را بالا می برید.

مراقبت های پس از روکش دندان

• در روزهای اول پس از روکش کردن پیشنهاد می شود بیشتر غذاهای نرم بخورید و از گاز زدن خوراکی های سفت اجتناب کنید.
• بعد از هر وعده غذایی از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و اگر بعد از روکش کردن به مواد سرد و یخ حساسیت داشتید باید از خمیردندان های ضد حساسیت و مخصوص استفاده کنید.
• به هیچ عنوان از دندان روکش شده برای شکستن آجیل یا باز کردن در اشیا استفاده نکنید.

به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری این مقاله

به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید